Bröstryggssmärtor

Orsak: Bröstryggssmärtor kan orsakas av överbelastning vid långvarigt datorarbete och stressituationer med högkostal andning som ger spänningar i bröstregionen (thorax).

Symptom: Över tid kan muskulaturen mellan skuldrorna komma att arbeta statiskt. Resultatet blir smärtpunkter i muskulaturen och stelhet i lederna. I vissa fall kan smärtan kännas rakt igenom bröstkorgen och skapa en känsla av att du har fått en hjärtinfarkt.

 

Bröst-ryggsmärtor

Bröstryggssmärtor

Det är inte ovanligt att smärta mellan skulderbladen sprider sig till skuldran och nacken och ger huvudvärk.

Behandling: En kombination av massage/mjukdelsbehandling av muskulaturen mellan skulderbladen och skuldran, mobilisering/manipulation av bröstryggens fasettleder och leder mellan revben och ryggleder (costo vertebra).

Dessutom: MTT-behandling för att öka cirkulationen i muskulaturen och normalisera rörelsen i de stela lederna.

Hjärtinfarkt? Nej, orsaken kan vara en dysfunktion i bröstryggen.

Bröstryggssmärta känns som en skjutande smärta rakt igenom bröstkorgen. Det är inte ovanligt att man misstolkar symptomen och tror att det är en hjärtinfarkt. Om du har genomgått undersökning på sjukhus och fått fastslaget att du inte har en hjärtinfarkt, pröva då ortopedisk manuell terapi, som manipulation av leder i kombination med massage, töjningar och MTT.